До бази “Правотворець” включили суддю Заставенко, що заборонила книгу про Стуса

 

Суддю Дарницького райсуду Києва Марину Заставенко, що задовольнила позов Віктора Медведчука про заборону книги Вахтанга Кіпіані “Справа Василя Стуса”, включили до бази “Правотворець”.

Як передає “Новинарня” в середу, 20 січня, інформація про Заставенко з’явилися на онлайн-платформі, де фіксують дані причетних до політичних репресій.

“Частково задовольнила позов народного депутата, лідера “Опозиційної платформи – За життя” Віктора Медведчука у справі проти ТОВ “Видавництво “Віват” і Вахтанга Кіпіані, фактично заборонила розповсюджувати книгу Кіпіані “Справа Василя Стуса”, – зазначається в базі.

Раніше стало відомо, що Марина Заставенко відвідує ОРДО. До Вищої кваліфікаційної комісії суддів у 2016 році із відповідним запитом зверталася Служба безпеки України.

ВКК відкрила провадження щодо звільнення її з посади, але вже у жовтні 2017 року провадження проти Заставенко було припинено.

Сайт “Правотворець” збирає дані про суддів, слідчих, прокурорів, поліцейських та інших осіб, причетних до переслідування за політичними мотивами. На онлайн-платформі також описані політично упереджені справи, їхня хроніка та розклад найближчих судових засідань.

Читайте також:
“Чорний список причетних до репресій”: активісти презентували платформу “Правотворець”

Як інформувала “Новинарня“, 19 жовтня 2020 року Дарницький районний суд Києва заборонив розповсюдження тиражу книги журналіста й історика Вахтанга Кіпіані “Справа Василя Стуса” без дозволу Віктора Медведчука.
Суд визнав, що деякі фрази у книзі “порушують честь та гідність позивача”.
Також із Вахтанга Кіпіані та видавництва Vivat стягнули 860 гривень на користь Віктора Медведчука.
У серпні 2020 року народний депутат від партії “Опозиційна платформа – За життя”, в минулому – призначений адвокат українського політв’язня Василя Стуса Віктор Медведчук подав в суд на журналіста і історика Вахтанга Кіпіані.
Водночас Кіпіані заявив, що звернувся до омбудсмена щодо позову Медведчука через книгу про Стуса.

Читайте також:
Новий наклад книги “Справа Василя Стуса” надрукували з рішенням суду на форзацах

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна