У Києві суд виправдав догхантера Святогора

 

У понеділок, 18 січня, Шевченківський районний суд Києва ухвалив виправдувальний вирок для догхантера Олексія Святогора.

Про це повідомляє “Укрінформ”.

“Суд ухвалив: визнати Святогора Олексія Анатолійовича невинуватим у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених частиною 2 статті 300, частиною 3 статті 300 Кримінального кодексу України. Виправдати Святогора Олексія у зв’язку з недоведеністю, що у діяннях обвинуваченого є склад кримінального правопорушення, передбачених частиною 2 статті 300, частиною 3 статті 300 Кримінального кодексу України”, – сказала суддя.

Спільнота захисників тварин UAnimals висловила обурення рішенням суду, який встановив, що “заяви живодера є його суб’єктивною думкою і не можуть вважатись пропагандою жорстокого ставлення”.

“Святогор не приховує і підтверджує отруєння тисяч собак, пишається цією діяльністю, збирає послідовників серед мисливців, закликає на телеефірах та в соцмережах знищувати безпритульних собак. Ця справа є показовою і в разі виправдання Святогора, розв’яже руки іншим живодерам-догхантерам. З 2013 року тривають суди і тільки через те, що зоозахисники не дають цій справі зникнути в архівах“, – наголосили у спільноті перед засіданням суду, який виправдав живодера.

Нагадаємо, 8 червня 2018 року столична поліція затримала Святогора. Він відомий як жорстокий вбивця безпритульних тварин, на його рахунку більше тисячі вбивств. Тим не менш догхантер був затриманий не за розправу над тваринами, а за поширення інформації про свою діяльність.

Святогору оголосили підозру за ч. 2 ст. 300, ч. 3 ст. 300 КК України (ввезення, виготовлення або розповсюдження творів, що пропагують культ насильства і жорстокості).

11 червня 2018 року Шевченківський райсуд обрав Святогору запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Наприкінці червня 2018 року Апеляційний суд міста Києва змінив йому запобіжний захід з тримання під вартою на домашній арешт.

17 серпня 2018 року справу щодо Святогора направили до суду.

Читайте також:
В Удмуртії РПЦ влаштувала “гротескне” циркове шоу із тваринами в нацистській формі. ВІДЕО

Міністр юстиції прокоментував “торгівлю собаками” за борги та анонсував лоти з ведмедями та левами

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна