Число вакцинованих в Україні підвищили до 15 тисяч за добу

 

За минулу добу, 23 березня, в Україні проти COVID-19 було щеплено 15 097 осіб, усі – першою дозою.

Усього з початку кампанії вакциновано 137 026 осіб, з них отримали 1 дозу – 137 025 людей, завершили вакцинацію (отримали 2 дози) – 1 особа.

Про це вранці повідомляє урядовий сайт “Вакцинація від COVID-19”.

“ За 23 березня 2021 року було зроблено на 4193 щеплення більше, ніж за попередню добу. Вакцинацію здійснювали силами 179 мобільних бригад з імунізації та 341 пункту щеплення”, – розповіли в МОЗ.

Найбільшу кількість щеплень за 23 березня 2021 року було проведено у м. Києві – 1330 щеплень, а за весь період вакцинальної кампанії – у Київській області – 9219 щеплень.

Розподіл проведених щеплень за регіонами за минулу добу виглядає так:

Читайте також:
В Україні – знову більше 15 тис. нових випадків коронавірусу за добу

Як повідомляла “Новинарня“, вакцинація від коронавірусу в Україні почалася 24 лютого.

Напередодні з Індії були доставлені 500 тисяч доз вакцини Covishield, розробленої Oxford/AstraZeneca та виробленої на потужностях Serum Institute (Індійського інституту сироватки).

До “груп ризику”, які потребують вакцинації насамперед, в Україні віднесли лікарів та військових у зоні ООС.

Відтак вакцинація відбувається в п’ять етапів. На першому етапі щеплюватимуть медичних працівників ковідних лікарень, бригади екстреної допомоги, співробітників лабораторій, що тестують на COVID-19, мешканців та персонал будинків для людей похилого віку та військових на фронті.

19 березня міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявив, що Україна переходить до другого етапу вакцинації – розпочинається робота стаціонарних пунктів щеплення і вакцинації сімейних лікарів. Цей етап передбачає імунізацію медичних працівників, що не входять до першого етапу, людей віком понад 80 років і соціальних працівників.

Усі щеплення є добровільними й безоплатними.

У районі проведення операції Об’єднаних сил вакцинація від COVID-19 стартувала 25 лютого. Приблизно по сім тисяч доз “Ковішилду” надійшли у військові госпіталі Луганщини та Донеччини.

Вакцинація проводиться двома дозами. Другу дозу вакцини пацієнти мають отримати через 12 тижнів після першої.

Читайте також:
Ветерани АТО/ООС можуть позачергово вакцинуватися від COVID-19, – МОЗ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна