Центр Симона Візенталя просить ФІФА відреагувати на стадіон імені Шухевича в Тернополі

 

Міжнародна правозахисна організація “Центр Симона Візенталя” звернулася до президента Міжнародної федерації футболу Джанні Інфантіно зі закликом відреагувати на рішення міської ради Тернополя присвоїти стадіону імʼя головнокомандувача УПА Романа Шухевича.

Про це інформує Deutsche Welle.

“Ми очікуємо, що ви наполягатимете на тому, щоб Українська асоціація футболу (УАФ) відмовила у проведенні матчів на стадіоні, допоки його не перейменують у дусі статуту ФІФА“, – йдеться у зверненні європейського відділення організації.

Також президента ФІФА закликають винести це питання на обговорення під час запланованого на травень 2021 року Конгресу ФІФА.

У центрі вважають, що ФІФА “не повинна асоціюватися з використанням футболу на службі ненависті”.

“Центр Симона Візенталя” – єврейська неурядова організація, діяльність якої спрямована на захист прав людини, боротьбу з тероризмом, антисемітизмом, а також на вивчення Голокосту. Центр був заснований у Лос-Анджелесі (США) в 1977 році. Названий на честь “мисливця на нацистів” Симона Візенталя. Відділення організації працюють у Нью-Йорку, Маямі, Торонто, Єрусалимі, Парижі та Буенос-Айресі.

Нагадаємо, 5 березня Тернопільська міська рада перейменувала стадіон і присвоїла йому ім’я головнокомандувача Української повстанської армії Романа Шухевича. Згодом посол Ізраїлю в Україні засудив присвоєння стадіону імені Шухевича. 10 березня стало відомо, що польське місто Замостя вирішило припинити співпрацю з Тернополем у європейському грантовому проєкті на майже 69 тисяч євро через перейменування стадіону.

Читайте також:
Стадіон “Арена Львів” хочуть перейменувати на честь Степана Бандери

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна