Стадіон “Арена Львів” хочуть перейменувати на честь Степана Бандери

 

Депутати Львівської обласної ради підтримали звернення до уряду та Міністерства молоді та спорту України щодо присвоєння стадіону “Арена Львів” імені Степана Бандери.

Про це у вівторок, 16 березня, інформує “Футбол24”.

Відповідне звернення під час нещодавньої сесії підтримали 68 депутатів Львівської облради, ще семеро не голосували.

Остаточне рішення повинен ухвалити Кабінет Міністрів України, адже стадіон, який приймав три матчі Євро-2021 та низку інших важливих міжнародних поєдинків, перебуває у державній власності.

Львівська обласна рада неодноразово пропонувала передати арену у власність територіальної громади, проте наразі безуспішно.

“Арена Львів” розрахований на 34 915 глядачів. Стадіон збудували для проведення матчів чемпіонату Європи з футболу у 2012 році. Він став третім найдорожчим стадіоном в історії України та четвертим за кількістю місць для глядачів.

Нагадаємо, 5 березня Тернопільська міська рада перейменувала стадіон і присвоїла йому ім’я головнокомандувача Української повстанської армії Романа Шухевича.

Читайте також:
Польське Замостя призупинило відносини з Тернополем через стадіон імені Шухевича

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна