Посол Ізраїлю вимагає скасувати присвоєння стадіону в Тернополі імені Шухевича, МЗС України зреагувало

 

Посол Ізраїлю в Україні Йоель Ліон відреагував на присвоєння стадіону в Тернополі імені Романа Шухевича. Він виступив з вимогою скасувати це рішення.

Про це йдеться в повідомленні ізраїльського посольства в ФБ у вівторок, 9 березня.

“Ми рішуче засуджуємо рішення Тернопільської міської ради присвоїти міському стадіону ім’я сумнозвісного гауптмана 201-го батальйону шуцманшафта Романа Шухевича та вимагаємо негайного скасування цього рішення”, – заявив Ліон.

В Міністерстві закордонних справ України заявили, що питання національної пам’яті українського народу є одним з пріоритетів державної політики України, а дискусії щодо історичних постатей – це справа істориків.

Про це на своїй сторінці у твітері заявив речник МЗС Олег Ніколенко, коментуючи вимогу посла Ізраїлю скасувати присвоєння стадіону в Тернополі імені Романа Шухевича.

“Збереження національної пам’яті українського народу залишається одним з пріоритетів державної політики України. Дискусії у цій сфері мають проходити на рівні істориків. Натомість дипломатам слід працювати над зміцненням відносин дружби і взаємної поваги між народами, а не навпаки”, – написав Ніколенко.

Як інформувала “Новинарня“, минулого тижня Тернопільська міська рада перейменувала стадіон і присвоїла йому ім’я головнокомандувача Української повстанської армії Романа Шухевича.

Читайте також:
У Черкасах з’являться вулиці Бандери, Стуса і Мазепи

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна