СБУ викрила чиновників, що продавали секретну інформацію силових відомств

 

Кіберфахівці Служби безпеки України блокували схему несанкціонованого втручання у бази даних правоохоронних і контролюючих органів, серед організаторів угруповання були посадовці держструктур.

Про це в четвер, 18 березня, інформує пресцентр СБУ.

Оперативники спецслужби задокументували, що учасники міжрегіональної групи систематично “знімали” інформацію з баз даних підрозділів Міністерства внутрішніх справ, Державної міграційної, податкової та прикордонної служб.

Викрадену інформацію з обмеженим доступом зловмисники продавали замовникам.

“СБУ задокументувала причетність до цієї організації співробітників правоохоронних та контролюючих структур”, – йдеться в повідомленні.

Співробітники СБ провели шість обшуків у робочих кабінетах та помешканнях зловмисників у Київській, Херсонській та Кіровоградській областях.

Під час слідчих дій вилучено ноутбуки, банківські картки, роздруківки незаконних витягів з баз даних тощо.

У межах кримінального провадження, розпочатого за ч. 2 ст. 361 та ч. 2 ст. 361-2 Кримінального кодексу України, триває досудове слідство. Встановлюються всі причетні до організації незаконної схеми.

Читайте також:
СБУ провела обшуки в Раді, РНБО та Кабміні в справі Харківських угод

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна