Кравчук висловився щодо ймовірної атаки Росії з півдня за воду для Криму

 

Леонід Кравчук, який раніше допускав подачу води на півострів із боку України, заявив, що за ситуацію з водою в Криму несе відповідальність окупант.

Таку думку він висловив в інтерв’ю для “Радіо Свобода” в четвер, 18 березня.

“Зараз я бачу, що Крим хочуть перетворити на військову базу і вже введений Крим в систему Російської Федерації, став одним з округів, то тепер за все несе відповідальність Росія. І Україна просто так поставляти воду в Крим не буде, тому що ми не знаємо, кому ця вода піде – громадянам на полив, чи військовим заводам, чи ще комусь. За все несе відповідальність Росія”, – сказав Кравчук.

Він також підкреслив, що питання води для Криму буде загострюватися.

“Я думаю, що це буде один з поштовхів для Росії пробити дорогу звідти до України. Херсон, Маріуполь – цю частину вони хочуть якось пробити до Криму, щоб забезпечити Крим водою. Оце буде одна з причин більших атак чи більших агресивних кроків Росії. Це можливо. Але примусити у такий спосіб Україну постачати воду – нічого не вийде”, – наголосив перший президент України.

Як інформувала Новинарня“, ще в серпні 2020 року Леонід Кравчук припускав відновлення подачі води в окупований РФ Крим.

Читайте також:
Російські окупанти стягнули в Крим армію, яка потребує 2,6 млн кубометрів води на рік, – Наєв

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна