25-та окрема Дніпропетровська повітрянодесантна бригада матиме нове почесне найменування

 

Окрема повітрянодесантна Дніпропетровська бригада Десантно-штурмових військ Збройних сил України невдовзі сподівається отримати почесне найменування – Січеславська.

Про це в середу, 17 березня, повідомляє АрміяInform.

Цю назву схвалили на громадських слуханнях, які нещодавно відбулися у Дніпропетровській облдержадміністрації.

З ініціативою перейменування виступили самі воїни-десантники.

На думку військовослужбовців, отримання бригадою нового почесного найменування відповідає вимогам часу й підкреслить визначну роль десантників легендарного повітрянодесантного з’єднання у районі проведення АТО/ООС як нащадків воїнів — українців часів козацтва.

Також ця назва у військово-історичному контексті пов’яже наше сьогодення з минулим регіону.

Начальник групи цивільно-військового співробітництва повітрянодесантної бригади старший лейтенант Олексій Пастернак, наголосив, що козаки для армійців – приклад мужності, патріотизму й сили духу, тож назва є близькою ідеологічно, відповідає регіону, мотивуватиме та підійматиме бойовий дух.

Фото: АрміяInform

“Ми провели низку організаційних заходів і обговорень щодо здобуття повітрянодесантною бригадою нової назви. У підрозділах опитали військовослужбовців і схвалили варіант, який сподобався більшості. Далі, після затвердження запропонованого варіанта командиром бригади та командувачем ДШВ ЗСУ, питання присвоєння нашій військовій частині нової почесної назви винесено на громадські слухання”, – розповів старший лейтенант Пастернак.

За його словами, під час слухань, в яких узяли участь представники Громадської ради при ОДА, військові, волонтери, ветерани російсько-української війни, історики, науковці, родичі полеглих героїв-десантників висловилися й підтримали перейменування бригади.

“Також це рішення сприятиме об’єднанню навколо нашої військової частини патріотів, налагодить взаємодію з питань військово-патріотичного виховання молоді та цивільно-військового співробітництва”, – сказав військовий.

Найближчим часом пропозицію передадуть на розгляд президентові України – Верховному Головнокомандувачу ЗСУ Володимиру Зеленському.

У повітрянодесантній бригаді сподіваються, що вже до Дня Незалежності України бойовий прапор частини прикрашатиме напис – Січеславська 25-та окрема повітрянодесантна бригада.

Читайте також:
Одному з катерів класу Island можуть присвоїти ім’я Героя України, морпіха В’ячеслава Кубрака

Нову вулицю у Львові назвуть іменем загиблого “кіборга”-десантника

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна