Одному з катерів класу Island можуть присвоїти ім’я Героя України морпіха В’ячеслава Кубрака

 

Командування Військово-Морських сил ЗС України організувало проведення громадського обговорення щодо присвоєння патрульному катеру класу “Айленд” іменної назви “В’ячеслав Кубрак”, на честь загиблого у жовтні 2019 року на Донбасі командира інженерно-саперного взводу 36-ї окремої бригади морської піхоти ім. контр-адмірала Михайла Білинського прапорщика В’ячеслава Кубрака.

Як повідомляє АрміяInform, йдеться про один із катерів, який Україна має отримати від США.

Зазначається, що з урахуванням епідеміологічної обстановки громадське обговорення проводитиметься у формі зборів, електронні консультації – до 25 березня 2021 року.

Участь у ньому можуть брати фізичні та юридичні особи, а також громадські об’єднання, що не є юридичними особами.

Пропозиції (зауваження) будуть приймати на електронну адресу: [email protected], поштову адресу: військова частина А0456, провулок Штабний, 1, місто Одеса, 65012.

Результати громадського обговорення оприлюднять на офіційному сайті командування Військово-Морських сил ЗС України.

Громадське обговорення проводиться на виконання Закону України “Про присвоєння юридичним особам та об’єктам права власності імен (псевдонімів) фізичних осіб, ювілейних і святкових дат, назв і дат історичних подій”, постанови Кабінету Міністрів України “Про затвердження Порядку проведення громадського обговорення під час розгляду питань про присвоєння юридичним особам та об’єктам права власності, які за ними закріплені, об’єктам права власності, які належать фізичним особам, імен (псевдонімів) фізичних осіб, ювілейних та святкових дат, назв і дат історичних подій”.

Читайте також:
“Вічний Слава”. Смерть і життя морпіха-сапера Кубрака, нового Героя України

Командир інженерно-саперного взводу 36-ї окремої бригади морської піхоти імені контр-адмірала Михайла Білинського прапорщик В’ячеслав Кубрак помер 11 жовтня 2019 року у Дніпровській обласній клінічній лікарні ім. Мечникова.

Боєць був поранений 8 жовтня 2019 року, він підірвався на міні під час виконання завдання з проведення інженерної розвідки в зоні проведення Операції об’єднаних сил.

В’ячеслав Кубрак усе життя присвятив армії, брав участь у миротворчій місії в Косові.

22 серпня 2020 року за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане служіння Українському народові військовому посмертно було присвоєно звання Герой України з удостоєнням ордена “Золота Зірка”.

Читайте також:
“У пам’ять про загиблого чоловіка”: матрос Анастасія Кубрак здобула право носити берет морпіха

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна