“У пам’ять про загиблого чоловіка”: матрос Анастасія Кубрак здобула право носити берет морпіха

 

Матрос Анастасія Кубрак, вдова загиблого внаслідок поранення на фронті командира інженерно-саперного взводу 36-ї окремої бригади морської піхоти, прапорщика В’ячеслава Кубрака, успішно пройшла випробування на право одягнути берет морського піхотинця.

Про це в четвер, 28 травня, повідомляє АрміяInform.

Шлях Анастасії до морської піхоти почався після загибелі її чоловіка.

Боєць 36-ї обрмп В’ячеслав Кубрак 8 жовтня 2019 отримав мінно-вибухову травму, численні осколкові поранення під час виконання бойового завдання з розмінування позицій в районі Водяного на Донеччині.

Протягом трьох діб лікарі обласної клінічної лікарні в Дніпрі боролись за його життя, проте 11 жовтня військовослужбовець помер.

“У день, коли не стало мого Славіка, виповнилося рівно три місяці, як ми побралися. Тоді в один момент обірвалися всі плани на майбутнє, мрії про велику родину, і не стало частинки мене. І саме під час похорону я твердо вирішила, що моє місце в армії, там, де був мій чоловік, і я мушу робити те, за що він віддав своє життя”, – розповіла Анастасія.

Фото з архіву Анастасії Кубрак

У грудні минулого року Анастасія Кубрак підписала контракт із бригадою морської піхоти імені контр-адмірала Михайла Білинського.

Вона була єдиною жінкою під час першого випуску Школи морського піхотинця.

“Для мене важливим було здобуття цього берета… Проте не лише заради того, щоби довести щось собі чи оточенню. Насамперед через те, що мій чоловік носив його і надзвичайно цим пишався. Саме думки про коханого є моєю рушійною силою. Під час випробувань на смузі перешкод із травмованою ногою на межі фізичних можливостей, коли розуміла, що вже “на грані”, я відчувала його підтримку. Адже зі мною завжди поруч, біля серця, обручка мого янгола. Тож я змогла з усім впоратися й отримала свій штормовий берет у пам’ять про покійного чоловіка”, – наголосила Анастасія Кубрак.

Читайте також:
“Весна продовжиться війною”. Ініціаторка акції протесту під ОП Ярина Чорногуз пішла на контракт у морську піхоту

Уперше за історію ЗСУ жінка-військовослужбовець здобула водолазну кваліфікацію

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна