Уперше за історію ЗСУ жінка-військовослужбовець здобула водолазну кваліфікацію

 

В Одесі вперше за всю історію Збройних сил України пройшла підготовку та здобула водолазну кваліфікацію жінка-військовослужбовець Катерина Нікітенко.

Про це в понеділок, 18 травня, повідомляє “АрміяInform”.

Дівчина-водолаз під час навчання провела понад 650 хвилин під водою, занурюючись на глибину до 30 метрів. Вона навчилась затримувати дихання до трьох хвилин, за які встигає пропливти близько 50 метрів під водою.

Нині військова проходить службу в лавах Військово-Морських сил ЗС України.

У свої 19 років вона пройшла шлях від матроса до старшини першої статті та здобула перемогу на цьогорічних всеукраїнських змаганнях з акватлону (єдиноборства під водою).

Після вишколу в Навчальному центрі на Миколаївщині Катерина розпочала свою військову кар’єру фельдшером у Водолазній школі.

Її посада передбачає медичне забезпечення водолазних спусків та отримання допуску до спусків у барокамері для надання медичної допомоги аварійним водолазам, які проходять лікувальну рекомпресію.

“Я побачила, як інструкторсько-викладацький склад навчає курсантів. Мені захотілось поповнити ряди фахівців із водолазної справи. З першою групою працювала як фельдшер, а вже з другою групою, після отриманням схвального рішення Командування ВМС України, розпочалась моя водолазна підготовка”, − розповіла Катерина Нікітенко.

Катерина Нікітенко готується пройти інструкторські курси та стати першою серед жінок інструктором-водолазом, аби у подальшому рухатись кар’єрною сходинками аж до “Водолазного спеціаліста”.

Під час служби дівчина планує здобути вищу військову освіту.

Як інформувала “Новинарня“, переможницею всеукраїнських змагань з акватлону (єдиноборства під водою) 25 лютого 2020 року стала жінка-водолаз Катерина Нікітенко.  Вона виграла всі поєдинки і посіла перше місце.

Читайте також:
30 метрів під водою: військові водолази відпрацьовують спуски на максимальну глибину

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна