Всеукраїнські змагання з акватлону виграла дівчина-водолаз. ФОТО

 

Переможницею всеукраїнських змагань з акватлону (єдиноборства під водою), що відбулися в Одесі, стала жінка-водолаз.

Як передає агентство Міноборони “Армія інформ“, на змагання прибули більше сотні учасників. Їх розбили на 18 вікових та вагових категорій і груп.

Крім купальних костюмів, суперники були одягнені у ласти, маски та шапочки різного кольору.

За правилами акватлону, на гомілки спортсменів за допомогою манжета кріплять стрічки. Ці стрічки потрібно зірвати в суперника, борючись у басейні під водою в межах спеціального рингу розміром 5 на 5 метрів. Хто зробить це першим і випірне на поверхню, показавши стрічку в руці, стає переможцем раунду. Поєдинок триває три раунди по 30 секунд, перерва між кожним – хвилина.

Фото: armyinform.com.ua

“На перший погляд, все просто, проте це далеко не так. Недарма акватлон називають спортом бойових плавців, і це дійсно так. Адже не кожен може витримати поєдинок під водою на затримці дихання. Унікальність виду спорту полягає в тому, що це, по суті, готова база для підготовки тих, кому вода стала рідним середовищем – водолазів, рятувальників, моряків. Спортсмен-акватлоніст підготовлений до екстремальних ситуацій на воді та під водою і готовий миттєво відреагувати на небезпеку. Вміння плавати, ходити на ластах, пірнати на затримці дихання, бути спритним і витривалим – ось ті якості, які розвиває акватлон”, – ідеться у звіті.

Першість у командному заліку, як і рік тому, впевнено здобула команда Інституту Військово-Морських сил Національного університету “Одеська морська академія”. Другими після них стали бійці нової структури – Водолазної школи ВМС ЗС України.

А ось в індивідуальному заліку справжній бійцівський дух і неабияку витривалість продемонструвала жінка-водолаз Катерина Никитенко. Не залишивши жодного шансу суперникам, вона виграла всі поєдинки і посіла перше місце.

Читайте також:
Новостворена Водолазна школа ЗСУ випустила перших фахівців-підводників

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна