На Київщині попрощалися зі старшим солдатом Олександром Пекуром. ФОТО, ВІДЕО

доповнено

У Київській області попрощалися зі старшим солдатом Олександром Пекуром, який загинув на спостережному посту біля Мар’їнки внаслідок снайперського обстрілу 12 березня.

Ховали військовослужбовця 54-го розвідбату у вівторок, 16 березня, на Київщині, у рідному селі Гурівщина Бучанського району, передає пресцентр оперативного командування “Північ”.

Церемонія прощання відбулася за всіма військовими канонами: за участі почесної варти, військового оркестру, у пам’ять про полеглого воїна лунав військовий салют.

Труна була покрита Державним Прапором України, який потім передали матері Олександра.

Прощання з Пекуром. Фото пресцентру ОК Північ

“Життя військового обірвалося на спостережному посту від снайперської кулі, що потрапила у груди захисника, який до останнього подиху буквально стояв на захисті Батьківщини”, – повідомили в пресцентрі ОК.

Відомо, що 30-річний Олександр Пекур служив на посаді номера обслуги гранатометного відділення взводу вогневої підтримки роти вогневої підтримки 54-го окремого розвідувального батальйону.

Прощання з Пекуром. Фото пресцентру ОК Північ

У ЗСУ Олександр опинився після навчання – відслужив строкову службу. У 2015 році у ході мобілізації знову пішов у військо, брав участь в АТО.

За словами друзів та рідних, чоловік найбільше мріяв про власну родину. Без сина та брата залишилися батьки і брат.

Прощання з Пекуром. Фото пресцентру ОК Північ

“Олександр, як і багато інших Героїв, був справжнім воїном, справжнім патріотом. Для нас всіх це незамінна втрата. Але найбільше з загибеллю сина та брата втратила його родина. Я безмежно вдячний за сина, за воїна, який з честю віддав життя, виконуючи свій обов’язок. Ми ж обіцяємо, що ворог буде покараний”, – звернувся до рідних командувач військ оперативного командування “Північ” генерал-майор Валерій Залужний, вклонившись перед труною та матір’ю.

Прощання з Пекуром. Фото пресцентру ОК Північ

Відео:

Читайте також:
Від обстрілу під Старогнатівкою загинув 43-річний Володимир Онопрієнко із Черкащини. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна