РНБО ухвалила Стратегію деокупації та реінтеграції тимчасово окупованого Криму

 

Рада національної безпеки і оборони ухвалила Стратегію деокупації та реінтеграції тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим та міста Севастополя.

Про це на брифінгу в четвер, 11 березня, повідомив секретар РНБО Олексій Данілов за результатами засідання.

“Те, що стосується Стратегії деокупації, це буде відкритий документ, усі зможуть з ним найближчим часом ознайомитись”, – зазначив Данілов.

За його словами, Стратегія також матиме офіційний переклад англійською мовою і буде надана міжнародним партнерам.

Секретар РНБО підкреслив, що над розробкою Стратегії працювали упродовж року, до цього процесу були залучені багато різних інституцій, в робочій групі були і представники Меджлісу кримськотатарського народу.

Данілов підкреслив, що Стратегія буде першим фундаментальним документом, який дає “чіткий дороговказ, у який спосіб рухатимемося у питанні деокупації Криму”.

Це рішення вже привітали у Представництві президента України в Автономній Республіці Крим.

“Це справді важливе державницьке історичне рішення. Воно важливе для наших громадян з тимчасово окупованих територій, для внутрішньо переміщених осіб з Крим та для наших міжнародних партнерів напередодні запуску Кримської платформи”, – заявив представник презизента в АРК Антон Кориневич.

Він також додав, що “попереду багато роботи щодо реалізації стратегії та деокупації Автономної Республіки Крим та міста Севастополя”.

Як інформувала “Новинарня“, 26 лютого президент Зеленський створив оргкомітет саміту Кримської платформи.

Читайте також:
Резніков розповів, чи планує Україна виселяти росіян з півострова після деокупації Криму

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна