Резніков розповів, чи планує Україна виселяти росіян з півострова після деокупації Криму

 

Очільник Мінреінтеграції України Олексій Резніков у відповідь на питання про те, що київська влада планує робити з півмільйоном російського населення, яке переселили до Криму для зміни етнічного складу півострова, заявив, що “точно не збирається порушувати чиї-небудь гуманітарні права”.

Про це він  заявив в інтерв’ю LB.ua, яке опубліковане в середу, 3 лютого.

“У всіх буде можливість вільно вирішити. Якщо захочуть легально жити на території України, вони можуть отримати статус іноземних громадян, прийняти українське громадянство або жити як особи без громадянства. Або ж ці люди можуть вирішити – повернутися на свою історичну батьківщину. Ми не збираємося, на відміну від спадкоємців сталінського режиму, займатися депортацією”, – сказав міністр.

Варто нагадати, що у вересні 2020 року на одному із засідань в ООН постійний представник України при ООН Сергій Кислиця назвав “величезною проблемою” демографічні зміни в Криму. Він переконаний, що Росія намагається витіснити з півострова все проукраїнське населення.

Керівник підконтрольного Росії управління статистики в Криму і Севастополі Ольга Балдіна раніше повідомляла, що кількість жителів анексованого Криму з 2014 року зросла приблизно на 20 тисяч осіб.

Читайте також:
Усе майно Чорноморського флоту має перейти у власність України, – Резніков

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна