Усе майно Чорноморського флоту має перейти у власність України, – Резніков

 

Майно Чорноморського флоту після деокупації Криму підлягає переходу у власність України. Це прописано в законопроєкті про державну політику перехідного періоду, який готують в уряді.

Про це  заявив віце-прем’єр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков в інтерв’ю LB.ua, яке опубліковане в середу, 3 лютого.

За його словами, російська сторона після окупації півострова припинила дію Харківських угод, які з 2017 року продовжували перебування Чорноморського флоту в Криму на 25 років.

Він підкреслив, що Україна тепер вважає ці угоди юридично нікчемними.

“У статті 17 Конституції чітко визначено, що на території України не можуть розміщуватися іноземні військові бази. Раніше для Чорноморського флоту РФ було виключення в перехідних положеннях Конституції, але в 2019 році його виключили з тексту, а значить – Харківські угоди є неконституційними, а все майно, в тому числі і Чорноморського флоту, підлягає поверненню або переходу у власність України”, – зазначив Резніков.

28 січня Державне бюро розслідувань повідомило колишньому президенту України Віктору Януковичу про підозру у справі Харківських угод.
Йому інкримінують держзраду за продовження терміну перебування Чорноморського флоту Росії до 2042 року.

Читайте також:
Україна відкрила справу щодо заступника командувача Чорноморського флоту РФ за окупацію Криму

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна