ЄС схвально оцінив санкції США проти Коломойського

 

Європейський Союз схвально оцінив санкції США, запроваджені проти українського олігарха Ігоря Коломойського.

Про це повідомив речник Європейської служби зовнішніх справ Петер Стано, інформує Deutsche Welle.

“ЄС підтримує рішення Сполучених Штатів запровадити заборону на в’їзд для пана Коломойського за значні корупційні діяння під час його роботи як високопосадовця в українській владі”, – зазначив він.

Речник також наголосив на важливості розслідування шахрайства у “Приватбанку” в Україні.

Крім того, Петер Стано зауважив, що ЄС і США важливо координувати свою політику у питаннях, де вони мають спільні інтереси, і це питання вже обговорювалося під час останніх контактів на найвищому рівні.

Речник вказав на те, що у санкційних режимах Євросоюзу, які мають стосунок до України, немає “критерію, який би дозволяв накладати санкції на осіб, відповідальних за корупцію”.

Як інформувала “Новинарня“, 5 березня державний секретар США Ентоні Блінкен повідомив, що Сполучені Штати Америки вносять у санкційний список українського олігарха і колишнього державного діяча Ігоря Коломойського за “причетність до значної корупції”.

У серпні 2020 року Міністерство юстиції США звинуватило українського олігарха Ігоря Коломойського в розкраданні мільярдів доларів із “Приватбанку”, який раніше йому належав, а також у подальшому використанні величезної кількості компаній для відмивання цих грошей в Сполучених Штатах і в усьому світі.

Читайте також:
“Слуга народу” зреагувала на санкції США проти Коломойського

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.