“Слуга народу” зреагувала на санкції США проти Коломойського

 

США, запровадивши санкції проти українського олігарха та колишнього державного діяча Ігоря Коломойського, дали сигнал всім, кому важливі відносини з Вашингоном, що з Коломойським не бажано мати справу.

Про це в п’ятницю, 5 березня,  заявив заступник голови фракції “Слуга народу” Олександр Корнієнко в коментарі “Радіо Свобода”.

“США сьогодні фактично показали, що не хочуть бачити Коломойського та членів його родини і пов’язаних осіб у своїй країні. Разом із тим дали знати всім, для кого важливі відносини зі США, що з Коломойським небажано мати справу”, – сказав Корнієнко.

За його словами, незалежно від того, як розвиватимуться події з американськими санкціями, розслідування справ, пов’язаних із Коломойським в Україні триватиме.

“Це стосується і “Приватбанку”, і інших історій. Офіс генерального прокурора та НАБУ плідно працюють у тих провадженнях, які є”, – додав Корнієнко.

“Деолігархізація для президента Зеленського – не порожнє слово. Медведчук, Порошенко, Коломойський чи будь-який мільярдер має розуміти, що тепер він живе за спільними для всіх законними правилами”, – зазначив депутат.

Корнієнко також прокоментував можливість впливу Коломойського на рішення фракції й демократичні процеси в Україні.

“Щодо впливу на фракцію – то я би більше казав про вплив на окремих народних депутатів. Фракція у цілому продовжує ухвалювати конструктивні рішення”, – зауважив депутат.

Як інформувала “Новинарня“, 5 березня державний секретар США Ентоні Блінкен повідомив, що Сполучені Штати Америки вносять у санкційний список українського олігарха і колишнього державного діяча Ігоря Коломойського за “причетність до значної корупції”.

У серпні 2020 року Міністерство юстиції США звинуватило українського олігарха Ігоря Коломойського в розкраданні мільярдів доларів із “Приватбанку”, який раніше йому належав, а також у подальшому використанні величезної кількості компаній для відмивання цих грошей в Сполучених Штатах і в усьому світі.

Читайте також:
Санкції США щодо “слуги народу” Дубінського виявилися ефективними, – юрист

Мільярд з COVID-фонду на ремонт доріг Прикарпаття забрало оточення Коломойського, – ЗМІ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна