“Причетність до значної корупції”: США ввели санкції проти Коломойського та його родичів

доповнено

Український олігарх Ігор Коломойський потрапив під санкції Сполучених Штатів Америки “через причетність до значної корупції”.

Про це в п’ятницю, 5 березня, заявив держсекретар США Ентоні Блінкен, повідомляє пресслужба посольства США в Україні.

Зазначається, що Коломойський, перебуваючи на посаді голови Дніпропетровської обласної державної адміністрації з 2014 по 2015 рік, брав участь у корупційних діяннях.

Блінкен наголошує, що вони підривали верховенство права і довіру української громадськості до демократичних інститутів і процесів урядування.

Зокрема йдеться про використання Ігорем Коломойським свого політичного впливу та офіційної влади для особистої вигоди.

“Хоча нинішнє визначення базується на діях у час його перебування на посаді, я також хочу висловити занепокоєння поточними безнастанними спробами Коломойського підірвати демократичні процеси й інституції в Україні, що становить серйозну загрозу для її майбутнього”, – вказує держсекретар.

Під санкції потрапили найближчі родичі Коломойського – дружина Ірина Коломойська, донька Анжеліка Коломойська та син Ізраїль Цві Коломойський.

У Держдепі наголошують, що такий крок робить Ігоря Коломойського та його сім’ю “неприйнятними для в’їзду до США”.

“Це рішення підтверджує прагнення США підтримувати реформи політичного, економічного та судового секторів, які є ключовими для євроатлантичного шляху України. США продовжують підтримувати всіх українців, чия робота рухає реформи вперед”, – йдеться в заяві.

Ентоні Блінкен зауважив, що його відомство і надалі використовуватиме подібні повноваження й інструменти, щоби “сприяти відповідальності корумпованих суб’єктів у цьому регіоні та в усьому світі”.

Нагадаємо, у серпні 2020 року Міністерство юстиції США звинуватило українського олігарха Ігоря Коломойського в розкраданні мільярдів доларів із “Приватбанку”, який раніше йому належав, а також у подальшому використанні величезної кількості компаній для відмивання цих грошей в Сполучених Штатах і в усьому світі.

Читайте також:
Санкції США щодо “слуги народу” Дубінського виявилися ефективними, – юрист

Мільярд з COVID-фонду на ремонт доріг Прикарпаття забрало оточення Коломойського, – ЗМІ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна