В ОРДЛО понад 170 одиниць техніки розміщені з порушеннями, – ОБСЄ

 

СММ ОБСЄ зафіксувала на полігонах російських окупаційних військ на Донбасі 174 одиниці озброєння та техніки, розміщені поза виділеними місцями зберігання озброєння.

Про це повідомляється у щоденному звіті №49/2021, опублікованому Спеціальною моніторинговою місією ОБСЄ в Україні у вівторок, 2 березня.

Відповідно до даних повітряного спостереження від 23 лютого, на полігоні поблизу Мирного (28 км на південний захід від Луганська) було виявлено 21 танк, 11 самохідних гаубиць та мінометів, десять буксированих гаубиць/мінометів. Крім того, на цьому ж полігоні російських окупаційних військ розміщувалися 56 бойових броньованих машин, які не підпадають під дію Мінських угод щодо відведення озброєння.

Ще 17 танків було зафіксовано дроном Місії ОБСЄ на полігоні поблизу Тернового (57 км на схід від Донецька).

За інформацією спостерігачів, на полігоні збройних формувань РФ поблизу Круглика (31 км на південний захід від Луганська) виявили 32 танки.

Крім того, на полігоні поблизу Міусинська (62 км на південний захід від Луганська) було зафіксовано 12 танків, 20 самохідних гаубиць/мінометів, сім зенітних ракетних комплексів, 25 буксируваних гаубиць/мінометів. Також тут було виявлено наявність ще 46 ББМ.

Безпілотник СММ ОБСЄ також виявив 12 танків на полігоні поблизу Бугаївки (63 км на південний захід від Луганська). Там же, за даними повітряного спостереження, виявлено ще 63 ББМ.

Читайте також:
ОБСЄ назвала чотири основні гарячі точки на Донбасі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна