Рада посилила відповідальність за фейкові замінування

 

Український парламент посилив відповідальність за завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян.

Як передає “Новинарня“, за внесення змін до ст. 259 Кримінального кодексу України щодо посилення відповідальності за завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян у другому читанні і в цілому у вівторок, 2 березня, проголосували 286 народних депутатів.

Саме за цією статтею зазвичай судять людей, що повідомляють про нібито “замінування” різних об’єктів.

Автори законодавчої ініціативи пропонують встановити додаткове покарання у вигляді конфіскації майна за вчинення злочину, передбаченого ст. 259 (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян).

Пропонується також викласти в новій редакції частину другу цієї статті і, зокрема, ввести посилену кримінальну відповідальність за завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, якщо об’єктами цього повідомлення стали критично важливі об’єкти інфраструктури, будівлі або споруди, які забезпечують діяльність органів державної влади, а також заклади охорони здоров’я або освіти, або якщо таке повідомлення призвело до тяжких наслідків.

Законопроєкт передбачає позбавлення волі на строк від чотирьох до восьми років із конфіскацією майна за такі дії.

Читайте також:
Рада у першому читанні підтримала спрощення процедури заочного розслідування

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна