На Буковині почав діяти “червоний” рівень карантинних обмежень

 

Із понеділка, 1 березня, у Чернівецькій області почав діяти “червоний” рівень епідемічної небезпеки.

Як передає “Новинарня“, таке рішення минулого тижня на позачерговому засіданні ухвалила Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

“Комісія вирішила встановити з 00 години 00 хвилин 1 березня 2020 року “червоний” рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19 на території Чернівецької області та застосувати на території Чернівецької області обмежувальні протиепідемічні заходи, передбачені для “червоного” рівня епідемічної небезпеки”, – написав 27 лютого у фейсбуці міністр Кабінету Міністрів Олег Немчінов.

Як заявив заступник міністра охорони здоров’я – головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко, на Буковині реєструють стійке погіршення епідеміологічної ситуації.

Кількість нових випадків захворювання, порівняно з початком року, вже збільшилась втричі.

“За останній тиждень ріст захворюваності становить 31%. Аналогічними темпами зростає і кількість нових госпіталізацій підтверджених і підозрілих випадків на COVID-19. Щотижнева кількість госпіталізованих до “ковідних” лікарень з початку року зросла у три рази. За останній тиждень рівень госпіталізації становить 40% зростання”, – сказав урядовець 27 лютого.

Нагадаємо, 24 лютого Кабінет Міністрів заборонив регулярні і нерегулярні пасажирські перевезення автомобільним, залізничним, міським електротранспортом, метрополітеном у регіонах, де буде встановлено “червоний” рівень епідеміологічної небезпеки.

Читайте також:
В Україні число померлих від коронавірусу з початку пандемії перевищило 26 тисяч. ІНФОГРАФІКА

В Україні посилять карантинні обмеження і контроль за їх дотриманням

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна