Ляшко: з 1 березня в Україні буде вже дві “червоні” області, на черзі – ще сім

 

Крім Івано-Франківської області, де вже запроваджено “червоний” рівень епідемічної небезпеки, та Чернівецької, де такі обмеження почнуть діяти з 00:00 годин 1 березня, ситуація є загрозливою ще в семи регіонах України.

Про це повідомив головний санітарний лікар Віктор Ляшко за результатами засідання Державної комісії ТЕБ та НС.

“Вінницька, Донецька, Житомирська, Закарпатська, Запорізька, Луганська та Тернопільська області перебувають в помаранчевому рівні епідемічної небезпеки. Тобто ці області потенційно також можуть найближчими днями бути переведені в «червоний» рівень”, – наголосив Ляшко.

“Червоний” рівень запроваджується, коли кількість госпіталізацій упродовж трьох днів перевищує цільовий показник у 60 осіб на 100 тисяч населення або коефіцієнт виявлення випадків інфікування протягом останніх семи днів перевищує цільовий показник у 20%.

Як зазначив Ляшко, за тиждень темпи зростання числа пацієнтів у “ковідних” лікарнях Буковини зросли з 15% до 25%.

“Щодня в ці лікарні госпіталізують на 50–60% більше пацієнтів, ніж виписують”, – повідомив головний санлікар. Середня зайнятість ліжок у “ковідних” лікарнях Чернівецької області становить 60%.

Цього тижня в цілому в Україні впродовж трьох днів поспіль кількість нових виявлених інфікованих на коронавірус перевищує 8 тисяч.

Читайте також:
В Україні за добу нарахували майже 8,2 тис. нових хворих із “короною”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна