Уряд заборонив у “червоних зонах” пасажирські перевезення

 

Кабінет Міністрів заборонив регулярні і нерегулярні пасажирські перевезення автомобільним, залізничним, міським електротранспортом, метрополітеном у регіонах, де буде встановлено “червоний” рівень епідеміологічної небезпеки.

Як інформує УНІАН, відповідну постанову уряд ухвалив на засіданні в середу, 24 лютого.

За словами міністра інфраструктури Владислава Криклія, обмеження не стосуватимуться транзитних перевезень, перевезень легковими автомобілями, де пасажирів, включаючи водія, не більш як п’ять осіб (без урахування осіб віком до 14 років), службових авто або орендованих транспортних засобів підприємств, установ з умовою забезпечення пасажирів і водія засобами захисту, а також кількості місць для сидіння і виключно за маршрутами, про які Нацполіція була попереджена не пізніше, ніж за два дні до виїзду.

Проте обмеження не стосуватимуться спеціальних внутрішніх залізничних пасажирських рейсів, рішення про призначення яких приймається місцевими органами влади.

Нагадаємо, 23 лютого в Україні оновили список “червоних”, “помаранчевих” та “жовтих” областей за показниками захворюваності на коронавірус, рівнем госпіталізації та завантаженістю лікарень.
До списку областей із найгіршою ситуацією з COVID-19 потрапила Буковина та Прикарпаття.

Основні відмінності між карантинними зонами:

  • У “червоній” зоні забороняється робота громадського транспорту. Дозволяється тільки висадка пасажирів з транспорту, який курсує транзитом, і з міжобласного транспорту (додатково до обмежень “помаранчевої” зони).
  • У “помаранчевій” зоні заборонена діяльність об’єктів розміщення (хостелів, туристичних баз і т.д.), крім готелів; діяльність розважальних закладів, ресторанів в нічний час; планові госпіталізації в лікарнях; робота спортзалів, фітнес-центрів, закладів культури; прийом нових змін в дитячі табори. Масові заходи дозволені в кількості 1 людина на 20 квадратних метрів і за участі не більше 100 осіб (додатково до обмежень “жовтої” зони).
  • У “жовтій” зоні не можна відвідувати установи соціального захисту, в яких перебувають люди похилого віку, крім тих, які надають послуги кризового втручання (додатково до обмежень “зеленої” зони).
  • У “зеленій” зоні діють такі обмеження: перебування в громадських будівлях дозволено тільки в масках або респіраторах; проведення масових заходів з розрахунку не більше однієї людини на п’ять квадратних метрів; кінотеатри можуть працювати із заповненою на 50%, перевезення пасажирів в громадському транспорті здійснюється тільки на сидячих місцях.

Читайте також:
В Україні перше щеплення від COVID-19 отримав лікар з Черкас Євген Горенко

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна