В Україні створять військову поліцію з повноваженнями здійснювати досудове слідство

 

Створення військової поліції із повноваженнями досудового слідства могло би прискорити розслідування багатьох подій, які в районі проведення операції Об’єднаних сил.

Про це в понеділок, 22 лютого, заявив міністр оборони Андрій Таран, передає АрміяInform.

“Військова служба правопорядку не має права проводити досудове слідство. Саме тому торік розроблено проєкт закону про військову поліцію, в якому передбачено можливість надання права на проведення досудового слідства”, – сказав Андрій Таран.

За його урядовця, сьогодні, коли загинув військовий, усі “відходять та чекають на прибуття органів правопорядку, зокрема представників Міністерства внутрішніх справ, щоб вони саме проводили розслідування, проводили досудове слідство”. На це витрачають чимало часу.

Очільник Міністерства оборони України зауважив, що це – одна з причин, чому імена загиблих захисників суспільство дізнається іноді із затримкою.

“Я безпосередньо стикнувся з пожежею на території Луганської області, коли вже був випадок загибелі, та стикаюся з причинами затримки цієї інформації. Тепер Збройні сили України не мають повноваження на проведення досудового слідства. Наприклад, підірвалася наша БМП, загинув військовослужбовець ЗСУ. Ми підійшли туди. І все, на цьому зупинилися. І що далі? Далі ніхто не може навіть рухатися”, – навів приклад Андрій Таран як аргумент щодо необхідності створення військової поліції.

Читайте також:
Перший етап реформи ЗСУ суттєво наблизив армію до взаємосумісності з НАТО, – Таран

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна