Перший етап реформи ЗСУ суттєво наблизив армію до взаємосумісності з НАТО, – Таран

 

Перший етап реформування Збройних сил України, що вже завершився, суттєво наблизив ЗСУ до набуття взаємосумісності з НАТО.

Про це заявив міністр оборони України Андрій Таран, якого в суботу, 6 лютого, цитує пресслужба МОУ.

У МОУ нагадали, що рік тому на виконання спільних директив Міністерства оборони України та Генерального штабу ЗСУ було створено нові органи військового управління:

  • Командування об’єднаних сил,
  • Командування медичних сил,
  • Командування сил підтримки,
  • Командування військ зв’язку та кібернетичної безпеки.

Ці заходи стали завершенням першого етапу реформування Збройних сил України в рамках оборонної реформи та дали старт перетворенням відповідно до принципів і підходів Північноатлантичного альянсу, зазначили в МОУ.

“Наразі триває процес правового врегулювання розмежування обов’язків між Міністерством та Генеральним штабом відповідно до типових демократичних принципів: Міністерство оборони України має формувати політику, тоді як Генеральний штаб відповідати за її реалізацію та звітувати Міністерству”, – зазначив Андрій Таран.

За його словами, Міноборони “як локомотив оборонної реформи сьогодні трансформує бачення політичного керівництва держави у конкретні кроки, спрямовані на набуття максимальної взаємосумісності з НАТО”.

“Наші подальші плани будуватимуться, зокрема, з урахування результатів цьогорічного комплексного функціонального огляду системи оборонного менеджменту. Крім того, необхідні висновки, будуть зроблені і за результатами інспекційної перевірки стану готовності до виконання завдань органів військового управління, з’єднань та військових частин ЗСУ, що виконують завдання в Операції об’єднаних сил на території Донецької та Луганської областей, які розпочалась за дорученням президента Володимира Зеленського 2 лютого”, – заявив Таран.

Читайте також:
У районі ООС за дорученням Зеленського проводять інспекцію підрозділів Збройних сил

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна