Зеленський пообіцяв почати будівництво Музею Майдану цього року

 

В Україні у 2021 році почнуться проєктувально-будівельні роботи зі створення Музею Революції Гідності.

Про це заявив президент Володимир Зеленський у суботу, 20 січня – в День пам’яті героїв Небесної сотні.

Як доповів главі держави міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко, напередодні досягнуто принципової згоди щодо умов використання проєкту переможців архітектурного конкурсу, що дає змогу оголосити про початок проєктувально-будівельних робіт у поточному році.

За його словами, конкурс відбувся давно, але в минулі роки “ніхто не намагався пришвидшити вирішення цього питання”, передає пресслужба президента.

“Сьогодні, у День пам’яті Героїв Небесної сотні, особливо важливо отримати звістку про завершення довготривалих перемовин щодо початку створення Музею Революції Гідності. Україна повинна належним чином вшановувати пам’ять трагічних подій 2013-2014 років. У пам’ять про загиблих та на знак вдячності Героям Майдану. Це пріоритетне завдання для країни, втілення якого буде реалізовано у низці подальших стратегічних кроків”, – наголосив Зеленський.

Ткаченко додав, що навіть без приміщення Музей щороку реалізовував низку проєктів з ушанування учасників Революції Гідності та підготував масштабну програму до Дня Героїв Небесної Сотні на 2021 рік.

Напередодні постановою Верховної Ради було закріплено статус Революції Гідності як одного з ключових моментів українського державотворення та виразника національної ідеї свободи. Кабінет Міністрів погодив план заходів на наступні п’ять років з ушанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні.

Нагадаємо, конкурс проєктів Музею Революції гідності відбувся в червні 2018 року, переміг німецький проєкт.
У листопаді 2021 року у керівників Нацмузею провели обшуки через здогадні фінансові зловживання (Музей переказав будівельній компанії кошти, але робота не була виконана).

Читайте також:
Атака на гідність: у Музеї Майдану “на пальцях” пояснили, чому досі не збудований Меморіал Героїв Небесної сотні

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна