“Слуга народу” розглядатиме відставку Степанова у разі провалу вакцинації, – Верещук

 

Фракція “Слуга народу” розглядатиме відставку міністра охорони здоров’я Максима Степанова у випадку провалу вакцинації.

Про це в четвер, 18 лютого, заявила народна депутатка від “СН” Ірина Верещук в ефірі телеканалу “Україна 24”.

“Ми будемо розглядати таке питання. Я вважаю, що це не покарання. У будь-якому разі міністр Степанов далі не зможе, перебуваючи на посаді, бути ефективним і таким, якому довіряє суспільство. Йдеться про слово. Він дав слово не тільки нам як фракції, але і всьому суспільству до кінця місяця розпочати вакцинацію”, – сказала Верещук.

Пізно ввечері 18 лютого міністр охорони здоров’я Максим Степанов повідомив, що відправився до Індії за першою партією вакцини від COVID-19.

Урядовець заявив про наміри провести перемовини з компанією Serum Institute of India, яка виробляє вакцини AstraZeneca та Novavax, про додаткові обсяги вакцини.

Нагадаємо, 16 лютого стало відомо, що Україна отримала необхідні документи від компанії Pfizer для реєстрації її вакцини від коронавірусу та планує провести дозвільні процедури в найближчі дні.

Раніше Максим Степанов заявляв, що вакцинація в Україні стартуватиме 15 лютого 2021 року, проте цього не сталося через “технічні проблеми логістичного характеру”.

8 лютого президент Володимир Зеленський обговорив із головним виконавчим директором фармкорпорації Pfizer Альбертом Бурлою питання, пов’язані з укладенням контракту на постачання в Україну цієї вакцини.

Читайте також:
В Україні за добу виявили понад 6,5 тис. нових COVID-хворих. ІНФОГРАФІКА

В Україні посилять карантинні обмеження і контроль за їх дотриманням

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна