“Слуга народу” Гетманцев закликав не героїзувати події Революції Гідності

 

Народний депутат від фракції “Слуга народу”, очільник фінансового комітету Верховної Ради Данило Гетманцев закликав не героїзувати події Революції Гідності та назвав їх “трагедією”.

Як передає “Новинарня“, про це він заявив у середу, 17 лютого, в парламенті.

“Мені здається, що Майдан – це велика подія в історії нашої країни. Але я би не героїзував цю подію. Мені здається, що це, насамперед трагедія, яка забрала життя людей. Трагедія, яка повинна бути оцінена нашими нащадками вже після того, як зникне емоційна заангажованість”, – сказав Гетманцев.

На його думку, “в новітній історії України є події, які мають різну оцінку”.

“Я переконаний в тому, що якщо ми хочемо зшити країну, то ми не повинні з вами акцентувати на подіях, які роз’єднують“, – вважає народний депутат.

Нагадаємо, 17 лютого Верховна Рада ухвалила заяву у зв’язку з сьомою річницею початку Євромайдану та подій Революції Гідності.
“За” проголосували 295 народних обранців, “проти” висловилися 18 нардепів, 17 – із “Опозиційної платформи – За життя” та один із фракції “Слуга народу”.

У січні 2020 року президент України Володимир Зеленський заявив, що через складність історії України потрібно шукати точки дотику й тих героїв, імена яких не викликають конфліктів.

Читайте також:
Гетманцев: Відсутність чергового траншу МВФ не буде катастрофою для України

Кулеба назвав шість принципів, що здатні “зшити” Україну

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна