Зеленський закликав відмовитися від героїзації постатей, що “провокують конфлікт”

 

Президент України Володимир Зеленський вважає, що через складність історії України потрібно шукати точки дотику й тих героїв, імена яких не викликають конфліктів.

Як передає “Новинарня“, про це глава держави сказав у інтерв’ю The Times of Israel, опублікованому в неділю, 19 січня.

“Питання в тому, як люди з різною історією, з різними поглядами можуть жити разом на практиці. Це дуже складне і делікатне питання. Є герої, яких вшановують на заході і в центрі України, і є інші українці, у яких є свої герої і які думають інакше. І я розумію різні почуття. І саме тому я сказав кілька разів, дуже чітко: коли у нас складна історія, побудуймо спільну історію. Знайдімо тих людей, чиї імена не викликають суперечностей у нашому сьогоденні та майбутньому. Назвемо пам’ятники і вулиці на честь людей, чиї імена не провокують конфлікту”, – сказав президент.

Зеленський наголосив, що нині в українців є свої сучасні герої – люди, які зробили історію, науковці, ті, хто освоює космос, видатні спортсмени, багато письменників, люди, яких поважають в усіх частинах України. “Тримаймо політику якнайдалі від цієї теми“, – закликав він.




Як писала “Новинарня“, голова Українського інституту національної пам’яті Антон Дробович вважає можливим поновлення історичного діалогу з Росією.

Читайте також:
УІНП змінить підхід до героїзації історичних постатей України

“Антиукраїнський гумор Зеленського”: всі кпини в одній відеонарізці

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна