Гетманцев: Відсутність чергового траншу МВФ не буде катастрофою для України

 

Україні буде набагато важче пройти 2021 рік без чергового траншу від Міжнародного валютного фонду, проте його відсутність не стане катастрофою для держави.

Як передає “Новинарня“, про це під час брифінгу заявив очільник фінансового комітету Верховної Ради Данило Гетманцев.

“Ми переконані в тому, що нам пройти 21-й рік без чергового траншу МВФ буде набагато важче, але це в жодному разі не буде катастрофою. У нас є відповідні ресурси, у нас є відповідні можливості, щоби це здійснити. Жодної катастрофи не буде. Будуть виконані бюджетні зобов’язання, буде в країні фінансова стабільність, буде валютна стабільність”, – сказав Гетманцев.

Водночас нардеп визнав провал переговорів із місією МВФ.

“З іншого боку ми повинні розуміти, що співпраця з будь-яким міжнародним партнером можливо тоді, коли це задовольняє інтереси як міжнародних партнерів, так і України. Ми повинні в цих переговорах знайти правильний баланс, щоб не перейти червоні лінії ні нашого суверенітету, ні інтересів українців”, – додав Гетманцев.

Він зазначив, що зараз сторони визнали – їм необхідні додаткові консультації.

Нагадаємо, 13 лютого місія Міжнародного валютного фонду завершила роботу в Україні, але рішення про перегляд програми stand -by не ухвалила.

Читайте також:
Грошей від МВФ знову не буде, бо МВФ бачить відсутність прогресу в питанні правосуддя, – Жернаков

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна