Місія МВФ завершила роботу в Україні, рішення про перегляд програми stand by ще не ухвалили

 

Місія Міжнародного валютного фонду завершила роботу в Україні, але рішення про перегляд програми stand by ще не ухвалено.

Про це в суботу, 13 лютого, повідомив постійний представник МВФ в Україні Йоста Люнгман, пише “Укрінформ”.

Зокрема, він зазначив, що у період з 21 по 23 грудня та з 11 січня по 12 лютого фахівці МВФ обговорили з представниками влади України прогрес у впровадженні заходів та реформ, що є частиною підтриманої угодою стенд-бай програми дій влади.

За його словами, дискусії фокусувалися на:

  • посиленні управління Національним банком;
  • поліпшенні законодавчого та регулятивного підґрунтя банківського нагляду та фінансового оздоровлення;
  • заходах, спрямованих на зменшення фіскального дефіциту у середньостроковій перспективі;
  • законодавчих ініціативах щодо відновлення та посилення антикорупційної інфраструктури та судочинства, так само як дискусії стосувалися заходів у секторі енергетики.

“Обговорення було продуктивним, однак потрібен більший прогрес на користь завершення першого перегляду програми. Дискусії триватимуть”, – поінформував Люнгман.

Нагадаємо, місія МВФ із 21 грудня 2020 року працювала в Україні у форматі онлайн-зв’язку через COVID-19. Але потім зробила перерву на свята, після яких, а саме з 11 січня, поновила свою роботу в Україні.
Місія проводила обговорення з владою України останніх економічних подій, а також заходів і реформ, необхідних для завершення першого перегляду програми stand-by.

Рада директорів МВФ 9 червня затвердила нову програму stand-by для України, розраховану на 18 місяців із загальним фінансуванням 5 млрд доларів США. Україна 12 червня отримала перший і поки що єдиний транш у розмірі 2,1 млрд доларів.

Читайте також:
Грошей від МВФ знову не буде, бо МВФ бачить відсутність прогресу в питанні правосуддя, – Жернаков

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна