Землетрус у Японії: вийшли з ладу кілька електростанцій, є постраждалі. ВІДЕО

 

У Тихому океані за декілька десятків кілометрів від узбережжя японської префектури Фукусіма стався землетрус магнітудою 7 балів.

Про поштовхи в суботу, 13 лютого, повідомили в Геологічній службі США, передає The Washington Post.

Епіцентр лежить за 90 км від населеного пункту Наміе. Підземні поштовхи не призвели до формування цунамі.

Внаслідок землетрусу неподалік префектури Фукусіма в Японії постраждали щонайменше 50 людей та вийшли з ладу кілька електростанцій.

Повідомлення про постраждалих були зареєстровані в префектурах Міягі та Фукусіма, проте наразі не зрозуміло, чи хтось отримав серйозні травми.

За повідомленнями японського метеорологічного агентства, унаслідок землетрусу очікуються лише незначні зміни рівня моря, передає Japantimes.co.jp.

“Землетрус стався майже в тому ж самому місці, де й катастрофічний землетрус 11 березня 2011 року. Ймовірно, це міг бути пізній афтершок того землетрусу”, – йдеться у повідомленні.

По всій країні щонайменше 950 000 будинків залишилися без електропостачання, заявив речник уряду Кацунобу Като.

Пізніше Като додав, що кілька електростанцій в країні наразі не працюють.

Користувачі публікують в мережі відео:

Землетрус, що стався приблизно в цій же зоні в 2011 році, призвів катастрофічних наслідків: хвиля цунамі спровокувала загибель тисяч жителів Японії. Крім того, через землетрус і цунамі 2011 року сталася серйозна аварія на АЕС у Фукусімі.

Читайте також:
У Хорватії зросла кількість жертв від землетрусу: сьому людину знайшли під завалами церкви

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна