В ОП розповіли, як Зеленський водив послів “за кілька десятків метрів від контактної лінії на Донбасі”

 

У четвер, 11 лютого, президент Володимир Зеленський побував на передових позиціях у зоні проведення ООС на Донбасі разом із послами західних країн – партнерів України.

Про це повідомила пресслужба глави держави.

Пресслужба ОП супроводила повідомлення про таку поїздку заголовком “Володимир Зеленський разом з послами Франції, Німеччини, США, Канади, Великої Британії та Швеції побував за кілька десятків метрів від контактної лінії на Донбасі”.

Раніше цього дня в повідомленні ОП ішлося про те, що Зеленський ознайомився з “оперативною ситуацією за кількасот метрів від лінії зіткнення”.

Так, передову відвідали посол Франції в Україні Етьєн де Понсен, посол Німеччини Анка Фельдгузен, посол Великої Британії Мелінда Сіммонс, тимчасова повірена у справах США в Україні Крістіна Квін, посол Канади Лариса Ґаладза, посол Швеції Тобіас Тиберг.

Глава держави та дипломати ознайомилися з поточною ситуацією в зоні проведення операції Об’єднаних сил, умовами служби та проживання військових.

“Дуже важливо, щоб посли дружніх і партнерських країн бачили на власні очі, що відбувається на Донбасі та які наслідки спричинила війна. Західні дипломати повинні отримати з перших вуст правдиву інформацію про те, як Україна виконує взяті на себе зобов’язання зі встановлення режиму припинення вогню, якого не дотримується протилежна сторона”, – сказав Зеленський.

Керівник ОП Андрій Єрмак відзначив важливість сигналу від послів Франції, Німеччини (країн “нормандського формату”) та інших країн про те, що Україна дотримується встановленого режиму припинення вогню.

Зазначається, що Володимир Зеленський на передовій вручив цінні пам’ятні подарунки трьом військовослужбовцям.

Фото: ОП

Поїздка президента Володимира Зеленського відбулася на тлі загострення в районі проведення ООС – в четвер, 11 лютого, внаслідок снайперської ворожої атаки під Зайцевим загинув солдат Олександр Глушко. Ще один військовий поліг від кулеметного обстрілу під Новомихайлівкою.
Це четверта і п’ята бойові втрати ОС протягом лютого 2021 року.

Додамо, що в ході нинішнього візиту в зону ООС президент Зеленський заявив, що “всеохопне” перемир’я триває вже 200 днів. Також Зеленський констатував, що останні тижні кількість обстрілів на фронті “дещо збільшилася”. Це, з його слів, пов’язано зі спробами тиснути на українську сторону в переговорах Тристоронньої контактної групи.

Читайте також:
Перемовини далі неможливо вести, це професійні вбивці, – Єрмак про загострення на Донбасі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна