Зеленський нарахував 200 днів “всеохопного” перемир’я, але визнав, що кількість обстрілів збільшилася

 

Президент України Володимир Зеленський заявив, що “всеохопне” перемир’я триває вже 200 днів, але, разом з тим, визнав, що кількість обстрілів збільшилася.

Про це він сказав під час робочої поїздки до Донецької області в четвер, 11 лютого.

“Сьогодні минає рівно 200 днів, як ми домовилися про режим всеохопного припинення вогню. І всі ми бачимо, що кількість обстрілів останнім часом з боку бойовиків збільшилася. Однак як би скептично хтось не ставився до слова “перемир’я”, режим припинення вогню потрібен і є досягненням. Це врятувало реальні життя наших військових і цивільних”, – цитує Зеленського його пресслужба.

Він нагадав, що у 2018 році на Донбасі загинув 121 військовий і було поранено 799. У 2019 році було вбито 100 військових, поранено 507. У 2020 році вбито 50 військових, поранено 338.

Підкреслимо, що візит Володимира Зеленського відбувається на тлі загострення в районі проведення ООС – в четвер, 11 лютого, внаслідок снайперської ворожої атаки загинув солдат Олександр Глушко. Це четверта бойова втрата ОС протягом лютого 2021 року.

Додамо, що речник української делегації в Тристоронній контактній групі Олексій Арестович заявив про погіршення ситуації на фронті та фактичний зрив перемир’я.

Нагадаємо, раніше голова української делегації в Тристоронній контактній групі Леонід Кравчук заявив, що в разі ворожих обстрілів на Донбасі українські військові мають діяти дзеркально і закликав не чекати, “поки когось уб’ють чи поранять”.

Читайте також:
Зеленський разом із послами країн G7 приїхав на Донбас

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна