Комітет рекомендує Раді ухвалити законопроєкт щодо Національного військового кладовища

 

Комітет з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування рекомендує Верховній Раді ухвалити за основу законопроєкт щодо Національного військового меморіального кладовища.

Про це в середу, 10 лютого, повідомило інформаційне управління Апарату Верховної Ради України.

Ключовими положеннями цього проєкту передбачається визначити поняття Національного військового меморіального кладовища, особливості його розміщення та утримання, організацію поховання на території кладовища тощо.

Законопроєктом пропонується визначити, що:

“Національне військове меморіальне кладовище – архітектурно-художній комплекс, розміщений на спеціально відведеній земельній ділянці на території Київської області, призначений для організації почесних поховань та перепоховань борців за незалежність України у ХХ столітті, військовослужбовців, які померли (загинули) під час виконання бойових завдань, учасників бойових дій, осіб з інвалідністю внаслідок війни та осіб, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною”.

Проєкт передбачає, що Кабінет Міністрів має визначити порядок організації поховань та перепоховань на території Національного військового меморіального кладовища та затвердити зразок намогильних споруд та меморіальних табличок, що встановлюються на території Національного військового меморіального кладовища.

Народні депутати, всебічно обговоривши питання, вирішили рекомендувати Верховній Раді проєкт закону про внесення змін до деяких законів України щодо Національного військового меморіального кладовища № 4225 прийняти за основу.

Читайте також:
Кабмін підтримав створення Національного військового кладовища

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна