У Чорнобильській зоні створять спецзагін “Північна пуща”

 

Уряд планує створити у зоні відчуження окремий загін “Північна пуща” для реагування на пожежну небезпеку.

Про це заявив міністр захисту довкілля та природних ресурсів Роман Абрамовський під час пресконференції після підписання Меморандуму про розвиток відвідування території зони відчуження, передає “Укрінформ” у понеділок, 8 лютого.

Кабмін розробив стратегію запобігання ландшафтним пожежам та планує у Чорнобильській зоні відчуження створити окремий загін “Північна пуща” для оперативного реагування на пожежну небезпеку.

“Ми підійшли (…) системно і розробили стратегію запобігання ландшафтним пожежам, зокрема в зоні відчуження. Зараз на уряд поданий план заходів щодо створення відокремленого загону пожежної охорони “Північна пуща” – це структура зони відчуження для того, щоб оперативно реагувати на будь-які виклики, в тому числі на пожежну небезпеку, яка щороку виникає”, – повідомив Абрамовський.

Урядовець додав, що необхідно створити інфраструктуру доступу до кварталів, де пожежна небезпека максимально виражена.

Також заплановано створення пожежних водойм на території зони відчуження.

Нагадаємо, лісові пожежі на території Житомирської області вирували у квітні-травні 2020 року. За даними Житомирської ОДА, вогонь знищив у регіоні 43 нежитлових і 38 житлових будинків, було евакуйовано близько півсотні людей.
Внаслідок пожеж на північному заході різко підвищився рівень забрудненості повітря в Києві.

Перед цим горіли ліси в зоні відчуження на півночі Київської області. 16 квітня – через два дні після того, як їх загасили – вогонь знову розгорівся.

Через лісові пожежі на північному заході в Києві спостерігалася значна задимленість.

Читайте також:
У Чорнобильській зоні з дрона порахували коней Пржевальського

В Україні створять сховище для перероблених у РФ ядерних відходів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна