На Житомирщині загасили лісову пожежу, які горіла з середини квітня

 

До полудня неділі, 3 травня, в Овруцькому районі Житомирської області на території Овруцького лісництва було ліквідовано два осередки лісових пожеж.

Про це повідомила пресслужба ДСНС.

Зазначається, що загасили загорання лісової підстилки поблизу села Першотравневе (пожежа спалахнула ще 16 квітня) та села Дубовий Гай (29 квітня).

Також ліквідовано загорання лісової підстилки поблизу села Лучанка в Овруцькому районі на території Слобідського лісництва.

Наразі підрозділи ДСНС надають допомогу працівникам лісових господарств Житомирщини в гасінні окремих осередків тління лісової підстилки, пеньків та деревини. Всього до гасіння пожеж на території області залучено 327 осіб та 62 одиниці техніки.

Тим часом на Київщині підрозділи Держслужби з надзвичайних ситуацій допомагають Адміністрації зони відчуження в гасінні окремих осередків тління торф’яників. Тут пожежі ліквідують 173 чоловіки та 56 одиниці техніки.

Як відомо, лісові пожежі на території Житомирської області вирують із першої половини квітня. За даними Житомирської ОДА, вогонь знищив у регіоні 43 нежитлових і 38 житлових будинків, було евакуйовано близько півсотні людей.
Перед цим горіли ліси в зоні відчуження на півночі Київської області. 16 квітня – через два дні після того, як їх загасили – вогонь знову розгорівся.
Через лісові пожежі на північному заході в Києві спостерігалася значна задимленість.

Читайте також:
У Зоні відчуження загроза поширення вогню відсутня, – ДСНС

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна