Коронавірус та інтернет-шопінг ℗

 

Минулий рік став для всього людства по-справжньому унікальним та дуже складним. Щомісяця планета стикалася з такою кількістю складних ситуацій, кожна з яких могла спокійно претендувати на звання епохальної катастрофи. Головною подією року стала пандемія COVID-19, яка змінила звичний перебіг життя. Незважаючи на те, що більшість сфер діяльності постраждала через карантин і пов’язаних з ним обмежень, інтернет-магазини не просто виграли, але ще й отримали клієнтів звідти, звідки зовсім не чекали.

Зараз складно знайти людину, яка жодного разу нічого не купувала в мережі. Але справді дивно зустріти користувача, який купує продукти харчування з доставкою додому. По-перше, для багатьох це не просто дивно, але дико. Кожна людина зауважить, що простіше піти в найближчий супермаркет та купити все найнеобхідніше. По-друге, для багатьох людей процедура купiвлi і тривалість доставки залишаються неприйнятними, хоча ці два аспекти взагалі нічим не відрізняються від купівлі будь-яких інших товарів в мережі. Іншими словами, всі аргументи “проти” виглядають як притягнуті за вуха. Тому як тільки карантин розгулявся на повну потужність, велика частина користувачів в цьому переконалася.

Як карантин змінив тренди онлайн-шопінгу?

Незважаючи на те, що продуктові супермаркети залишилися одними з небагатьох, хто не закривався, далеко не всі охоче побігли в місця скупчення людей і почали збирати великі візки з їжею. Деякі покупці змушені були спробувати онлайн-замовлення продуктів харчування і не залишилися розчарованими. 

Перш за все користувачі відзначили відсутність необхідності їздити в магазин. Хоча це й очевидна перевага, багато хто навіть не підозрював, як багато часу витрачається на поїздку в магазин, особливо якщо ви купуєте їжу на тиждень. Крім того, не потрібно товпитися в чергах та чекати поки вас обслужать. Вирішальним фактором стала фінансова складова. Справа в тому, що із закриттям громадського транспорту багато покупців почали їздити до супермаркетів на таксі. Навіть якщо до магазину пішки було не так далеко, то повертатись назад з великими пакунками було не дуже зручно. А з урахуванням транспортних витрат доставка продуктів стала цілком вигідною. 

Окремо хочеться сказати про те, що велика частка магазинів змінила формат оформлення онлайн-замовлень. Тепер якщо користувачеві була потрібна доставка замороженої продукції https://foodex24.com/ua/category/zamorozhena-produktsiya щоб оминути обмеження мінімальної суми замовлення. Таким чином коронавірус назавжди змінив тренди покупок в інтернеті та навіть після скасування карантину кількість людей, якi купують продукти харчування в мережі, не зменшилася.

Матеріал публікується на правах реклами ℗

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна