Україна отримає першу партію COVID-вакцин через два тижні, – МОЗ

 

Україна отримає першу партію вакцин від коронавірусу через два тижні.

Як передає “Новинарня“, про це в понеділок, 1 лютого, під час брифінгу в Києві заявив заступник міністра охорони здоров’я Ігор Іващенко.

“Україна почне вакцинацію в лютому, через два тижні отримає вакцини. Наша країна увійшла до переліку країн, яким глобальна ініціатива COVAX надасть вакцини проти COVID-19 у межах першої хвилі розподілу”, – заявив урядовець.

За його словами, сьогодні підтверджено отримання Україною 117 тисяч доз вакцин виробництва Pfizer і BionTech.

Раніше повідомлялося, що в межах глобальної ініціативи COVAX щодо вакцинації бідних країн від COVID-19 Україна безплатно отримає до 8 млн доз вакцини від коронавірусної хвороби.

У грудні МОЗ України домовився лише з китайською компанією Sinovac про 1,8 млн доз вакцини (за ціною 504 грн за дозу). Фірмою-“прокладкою” виступив харківський “Лекхім”, який заявив, що уклав угоду на п’ять млн доз вакцини Sinovac. За анонсами, перша партія цієї вакцини має прибути в Україну в березні 2021 року.
Уряд України планує закупівлю й інших вакцин.

Календарний план вакцинації населення у 2021 році, презентований 29 січня, передбачає додаткову закупівлю близько 15 мільйонів доз вакцин проти коронавірусу.

Голова держпідприємства “Медичні закупівлі України” Арсен Жумаділов звинуватив МОЗ у затримці з контрактуванням вакцин проти коронавірусу.

Першою щеплення населення проти коронавірусу вакциною Pfizer/BioNTech ще 8 грудня почала Велика Британія.

Читайте також:
В Україні за добу виявили 2030 нових COVID-хворих

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна