Україна затвердила календарний план COVID-вакцинації на 2021 рік

 

Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій схвалила Календарний план вакцинації.
Він включатиме п’ять кроків. 

Таке рішення ухвалили на засіданні в п’ятницю, 29 січня, передає “Урядовий портал”.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль наголосив на необхідності чітко визначити потребу держави у вакцинах, зокрема й від коронавірусу, на цей рік.

Вакцинування людей має розпочатись у лютому. У нас є затверджений національний план, який визначає 5 етапів вакцинації. Усе це має бути відображене в Календарному плані на цей рік. Зокрема, хто, коли й де зможе безкоштовно отримати ефективну вакцину від коронавірусу”, — підкреслив Шмигаль.

Заступник міністра охорони здоров’я — головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко презентував Календарний план вакцинації населення у 2021 році.

Він зауважив, що оперативний штаб з протидії вакцинокерованим інфекціям у МОЗ, з урахуванням соціологічних опитувань, визначив прогнозовану кількість вакцини для закупівлі на рівні 15 мільйонів додаткових доз.

За словами Ляшка, холодовий ланцюг в Україні сьогодні може забезпечити зберігання будь-якого виду вакцин (в умовах від -70°C і до +8°C), які вже пройшли реєстрацію.

Як інформувала “Новинарня“, китайська вакцина Sinovac, яку очікує Україна, ефективна на 50,38%.

Читайте також:
Більше половини громадян України не готові вакцинуватися від COVID-19, – соціологія

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна