Китайська вакцина Sinovac, яку очікує Україна, ефективна на 50,38%

 

Інактивована вакцина CoronaVac, розроблена китайською біофармацевтичною компанією Sinovac Biotech, під час клінічних випробувань продемонструвала загальну ефективність близько 50%.

Про це заявив голова правління і головний виконавчий директор Sinovac Biotech Інь Вейдун, повідомила інформагенція “Сіньхуа” в четвер, 21 січня.

Третя фаза клінічних випробувань вакцини Sinovac проходила в основному в Бразилії, Індонезії та Туреччині.

“Дані клінічних випробувань, отримані в цих трьох країнах, дозволили нам зміцнити впевненість у її безпеці та ефективності”, – зазначив Вейдун.

За його словами, результати клінічних випробувань у Туреччині показали, що ефективність вакцини становить 91,25%, а в Індонезії – 65,3%. Згідно з результатами клінічних досліджень у Бразилії, вакцина на 100% ефективна проти важкої форми COVID-19, і на 78% при легких випадках, що вимагають медичного лікування.

Її загальний показник ефективності становив 50,38%.

“Різні результати у різних країнах – це абсолютно нормально, адже клінічні випробування залежать від безлічі факторів”, – заявив він, додавши, що всі учасники клінічних випробувань третьої фази у Бразилії були медичними працівниками, які працюють в умовах високого ризику і піддаються багаторазовим атакам з боку вірусу.

“Очікується, що простим людям вакцина забезпечить кращий захист”, – підкреслив Інь Вейдун.

Також повідомляється, що вакцина може бути ефективною проти “британського” штаму.

“У співпраці з відповідним інститутом при Академії медичних наук Китаю ми виявили, що сироватка добровольців, які отримали вакцину Sinovac, може нейтралізувати штам коронавірусу, виявлений у Великій Британії. Ми також вивчаємо ефективність захисту, яку забезпечує вакцина проти штаму, виявленого в ПАР, і своєчасно поділимося результатами”, – наголосив Інь Вейдун.

Як інформувала “Новинарня“, в межах глобальної ініціативи COVAX щодо вакцинації бідних країн від COVID-19 Україна безплатно отримає 8 млн доз вакцини від коронавірусної хвороби. Їх вистачить на щеплення 4 млн осіб, оскільки вакцина має вводитись двічі.
Решту населення потрібно щепити платними законтрактованими вакцинами.
У грудні МОЗ України домовився лише з китайською компанією Sinovac про 1,8 млн доз вакцини (за ціною 504 грн за дозу). Фірмою-“прокладкою” виступив харківський “Лекхім”, який заявив, що уклав угоду на п’ять млн доз вакцини Sinovac. За анонсами, перша партія цієї вакцини має прибути в Україну в березні 2021 року.
Уряд України планує закупівлю й інших вакцин.
Голова держпідприємства “Медичні закупівлі України” Арсен Жумаділов звинуватив МОЗ у затримці з контрактуванням вакцин проти коронавірусу.

Читайте також:
В Азербайджані стартувала вакцинація китайським “сіноваком”, якого Україна лише чекає

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна