Більше половини громадян України не готові вакцинуватися від COVID-19, – соціологія

 

В Україні 52% громадян не готові зробити безкоштовне щеплення проти COVID-19, а 56% не готові вакцинуватися навіть безкоштовно.

Як передає “Новинарня“, про це свідчать результати опитування, яке 14-16 січня 2021 року проводила соціологічна група “Рейтинг”.

Якщо вакцина буде доступна в аптеках, то від коронавірусу готові вакцинуватись 39%, не готові – 56%.

Коли щеплення буде безкоштовним, то готові вакцинуватись – 43%, а не готові – 52%.

Підтримка безкоштовної вакцинації у динаміці впала (у листопаді 2020 року безкоштовне щеплення підтримували 55%). Натомість кількість тих, хто готовий щепитися платною вакциною дещо зросла.

Противників вакцинації відносно більше серед представників середньої вікової групи (30-49 років), жінок, мешканців малих міст і тих, хто не боїться захворіти.

Нагадаємо, кампанія з вакцинації від коронавірусу COVID-19 стартувала вже у 47 країнах.

Водночас наприкінці грудня 2020 року МОЗ України уклало перший контракт на постачання китайської вакцини CoronaVac (Sinovac).

Також за словами міністра охорони здоров’я Максима Степанова, харківська компанія “Біолік” подала заявку на дозвіл реалізувати в Україні російську вакцину від коронавірусу “Спутник V”, але не отримувала такого дозволу.

Читайте також:
В Україні за добу фіксують понад 4 тис. нових інфікованих COVID-19, зросла кількість госпіталізацій

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна