Британія розпочала масову вакцинацію від COVID-19, серед перших щеплених – Вільям Шекспір

 

90-річна жінка з Північної Ірландії стала першою людиною, яка отримала щеплення від коронавірусу в Британії.

Про це у вівторок, 8 грудня, інформує Sky News.

Щеплення вакциною Pfizer/BioNTech отримала Маргарет Кінан із містечка Енніскіллен.

Жінка сказала, що бути першою для неї стало “привілеєм” і “найкращим раннім подарунком на день народження, якого вона могла побажати”, оскільки це означає, що вона зможе провести час зі своєю сім’єю і друзями в Новому році після того, як більшу частину року вона була одна.

Наступного тижня жінці виповниться 91 рік.

Кінан стала першою людиною в світі, яку вакцинували препаратом Pfizer/BioNTech в рамках програми масової вакцинації. Через 21 день вона отримає ще один укол і тоді вакцинація вважатиметься завершеною.

Також одним із перших людей, яких вакцинували від коронавірусу в Британії, став тезка знаменитого англійця Вільям Шекспір.

Як передає Reuters, 81-річному Вільяму Шекспіру ​​з графства Ворвікшир зробили укол в університетській лікарні Ковентрі, за 20 миль від міста Стретфорд-на-Ейвоні, де народився його тезка, найвідоміший драматург і поет Англії.

Новина про вакцинацію Шекспіра надихнула користувачів соцмереж на творчість. Вони жартували про “Приборкання грипу” (відсилка до “Приборкання норовливої” Шекспіра) та про “Двох джентльменів корони” (відсилка до п’єси “Два джентльмени з Верони”).

Нагадаємо, Велика Британія 8 грудня першою з країн Заходу розпочала програму масової вакцинації населення від коронавірусу.

Читайте також:
У Росії стартувала масова вакцинація від COVID-19

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна