Британія першою у світі схвалила вакцину від коронавірсу виробництва Pfizer

 

Уряд Великої Британії схвалив використання вакцини від COVID-19, яка була розроблена компаніями Pfizer та BioNTech.

Про це у середу, 2 грудня, інформує сайт Sky News.

“Сьогодні уряд прийняв рекомендацію незалежного Агентства з регулювання лікарських засобів та медичних товарів (MHRA) затвердити для використання COVID-19-вакцину від Pfizer-BioNTech”, – заявили в британському уряді.

Сама вакцина стане доступно в країні вже наступного тижня.

За словами міністра охорони здоров’я Метта Генкока, Велика Британія стала першою країною у світі, яка має клінічно затверджену вакцину для постачання населенню.

1 грудня німецька фармацевтична компанія BioNTech та її американський партнер Pfizer подали запит в Європейське агентство лікарських засобів (EMA) на дозвіл на використання їх вакцини від коронавірусної інфекції нового типу в Євросоюзі.

Нагадаємо, 9 листопада компанії Pfizer і BioNTech оголосили, що їхній кандидат на вакцину проти COVID-19, BNT162b2, продемонстрував 95% ефективність у захисті від коронавірусу осіб, які не були раніше інфіковані SARS-CoV-2. Захист досягається через 28 днів після початку вакцинації, що складається із схеми прийому двох доз.

Компанія Moderna також подала запит американським і європейським регуляторам на термінове затвердження своєї вакцини від коронавірусної інфекції. Очікується, що FDA розгляне заявку Moderna 17 грудня.

Moderna і Pfizer сподіваються вже в грудні 2020 року почати першу хвилю вакцинації в США.

Водночас в Україні планують завершити масову вакцинацію населення проти коронавірусу до кінця 2021 року.

Читайте також:
За добу в Україні діагностували понад 13 тис. нових випадків COVID-19, число активних хворих скоротилося

США отримали першу поставку вакцин Pfizer від COVID-19

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна