США отримали першу поставку вакцин Pfizer від COVID-19

 

У США з Брюсселя здійснили першу поставку вакцини Pfizer від коронавірусу.

Про це у вівторок, 1 грудня, інформує CNBC.

“У США вже здійснили першу повітряну поставку вакцин Pfizer з Брюсселя в аеропорт Чикаго. Хоча вакцини від COVID-19 виробників Pfizer/BioNTech і Moderna поки не отримали офіційного дозволу в США”, – йдеться у повідомленні.

Раніше в фармкомпанії повідомляли, що до моменту дозволу не здійснюватимуть поставок.

Обговорення за ліцензією Pfizer, яка подала заявку 20 листопада, пройде 10 грудня. Якщо дозвіл надійде в терміни, перші дози американці отримають за кілька тижнів після рішення. Moderna також подала заявку.

Зазначається, що через необхідність у низьких температурах (до -70 °C) авіатранспорт вимагає дозволу на перевезення більшої кількості сухого льоду для підтримки температур. Сухий лід має небезпечні випари, через що дозволений обсяг поки обмежено до близько тонни за політ.

Нагадаємо, 11 серпня президент РФ Володимир Путін заявив, що Росія першою у світі зареєструвала вакцину від коронавірусу, й одна з його дочок нібито зробила собі таке щеплення.
12 листопада стало відомо, що Всесвітня організація охорони здоров’я веде переговори з російським інститутом, який розробив вакцину Sputnik V від коронавірусу, щодо потенційної заявки на внесення до списку рекомендованих для використання у надзвичайних ситуаціях.

Водночас у Китаї від коронавірусу вже щеплюють сотні тисяч людей, хоча випробування вакцини там ще не завершилися.
Підготовка вакцини від COVOD-19 у розвинутих країнах Заходу також ще перебуває на стадії випробувань і тестувань, проте два розробники вже заявили про 90% ефективності свого препарату.

Читайте також:
Масову вакцинацію українців від COVID-19 завершать до кінця 2021 року, – РНБО

Угорщина почала тестувати російську вакцину від коронавірусу

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна