Стан здоров’я військових ЗСУ оцінюватимуть за стандартами НАТО

 

У Командуванні Медичних сил ЗСУ розробили навчально-методичний посібник “Проведення оцінки стану здоров’я військовослужбовців до та після участі у воєнних операціях”.

Про це в четвер, 28 січня, повідомила пресслужба Командування Медичних сил ЗСУ у фейсбуку.

У цей посібник імплементували вимоги стандартизованої угоди НАТО AMEDP-4.8 pre- and post-deployment health assessment.

У ньому містяться загальні відомості про порядок проведення медичного огляду та формування висновків щодо результатів обстеження військовослужбовців перед виходом у район виконання завдань і після повернення з району виконання завдань.

Також у цьому посібнику врахували основні складові “Положення про організацію медичного забезпечення військовослужбовців Збройних сил України, які залучаються до участі в міжнародних операціях з підтримання миру і безпеки”, що затверджене наказом міністра оборони України від 6 серпня 2014 року №508.

Посібник пропонується застосовувати у практичній роботі лікарів військової й госпітальної ланок медичної служби ЗС України, а також командирами військових частин та підрозділів.

Читайте також:
Хомчак взяв участь у засіданнях військового комітету НАТО: що обговорили

У Міноборони 2021-й оголосили роком Євроатлантичної трансформації

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна