Хомчак взяв участь у засіданнях військового комітету НАТО: що обговорили

 

Головнокомандувач Збройних сил України генерал-полковник Руслан Хомчак взяв участь у засіданнях військових комітетів Північноатлантичного Альянсу.

Українська делегація відвідала штаб-квартиру НАТО в Брюсселі в середу, 27 січня.

Хомчак взяв участь у двох засіданнях військового комітету НАТО на рівні головнокомандувачів у форматі держав-контрибуторів (держав, які надають певні ресурси):

  • місії НАТО в Афганістані “Рішуча підтримкаˮ;
  • операції Багатонаціональних сил НАТО в Косово, Республіка Сербія.

“У ході засідань учасники ознайомились з поточним станом та перспективами проведення зазначених операції та місії Альянсу. А також мали змогу ознайомити своїх колег з перспективами щодо участі персоналу та контингентів збройних сил своїх держав”, – інформує пресцентр ГШ ЗСУ.

Також Хомчак провів низку двосторонніх зустрічей зі своїми колегами і головним маршалом авіації Стюартом Пічем.
Йшлося, зокрема, про поточну безпекову ситуацію у контексті протидії російській збройній агресії.
Окрім того, спілкувалися щодо стану та перспектив участі особового складу і підрозділів Збройних сил України у операціях та місіях Альянсу, заходах індивідуальної і колективної підготовки, які проводяться НАТО, а також плануються до проведення в Україні.

“Особлива увага була приділена практичній реалізації статусу Партнера з розширеними можливостями для України, зокрема крокам, спрямованим на його практичне наповнення”, – наголосили в пресцентрі Генштабу.

“У рамках зустрічей з колегами обговорено актуальні питання військового співробітництва, включаючи обмін інформацією, участь у спільних заходах індивідуальної та колективної підготовки, підготовку військовослужбовців ЗС України у навчальних центрах держав-членів та партнерів НАТО і реабілітацію українських військовослужбовців у медичних закладах за кордоном”, – додали в ГШ.

Читайте також:
Угорщина прийматиме українських військових на реабілітацію, але після пандемії, – Сійярто

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна