У Криму є об’єкти, на яких може бути розміщена ядерна зброя, – ГУР

 

На території анексованого Російською Федерацією Кримського півострова є об’єкти, на яких може бути розміщена ядерна зброя.

Про це повідомив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький у коментарі виданню “Крим.Реалії”.

“Саме розміщення ядерної зброї пов’язане з носіями. Це підводні човни, літаки, бойові кораблі, той же крейсер “Москва” – це ті об’єкти, які можуть нести бойову ядерну зброю. Відповідно, на них спрямована першочергова увага військової розвідки України та інших, для того, щоб не допустити порушення балансу сил, який зараз є в Чорноморському регіоні. Ну, і не допустити розміщення ядерної зброї безпосередньо вже на території Криму”, – сказав Скібіцький.

Він зазначив також, що наразі Росія вивчила всі можливості і стан тих об’єктів, які використовувалися ще за часів СРСР.

“Найбільший інтерес вони проявили до об’єкта “Феодосія 13”, зробили його перевірку, інспекцію, визначили, які необхідні роботи, скажімо, для обсервації, для охорони цього об’єкта. Але на сьогодні Росія вважає, що розміщення, переміщення ядерної зброї на території Криму проводити недоцільно і забезпечується це все тими базами, які розміщені на території Краснодарського краю, Ростовської області”, – додав представник української розвідки.

Читайте також:
Кривонос назвав об’єкти в окупованому Криму, де РФ може зберігати ядерну зброю

Нагадаємо, раніше секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов заявив, що не виключає, що Росія може розміщувати ядерну зброю в окупованому Криму, хоча підтверджень цього в української влади немає.

Згодом на засіданні Генасамблеї ООН Україна висловила побоювання щодо можливості розгортання Росією ядерного потенціалу в тимчасово анексованому Криму.
Українська сторона просить міжнародну спільноту звернути увагу і відреагувати на це.

Потім міністр оборони України Андрій Таран стверджував, що Росія здійснює підготовку до розміщення ядерної зброї на території Криму.

Читайте також:
Загроза від НАТО, ядерний потенціал, Крим: Путін нарізав задачі армії РФ на 2021 рік

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна